| Cyrielle Poirot

Hoe kleed je je baby in de winter aan om te slapen?

De Indiase zomer is voorbij, hallo regen en kou!

Download de gids en ontdek hoe je je baby kunt aankleden op basis van de temperatuur in zijn kamer!


Als moeder heb ik elk jaar een pijntje in mijn hart als ik aan de koele nachten denk. Hoe zorg ik voor een gezellige cocon voor mijn kinderen?

Gelukkig ben ik opgegroeid in de bergen, in de Vogezen, en in mijn familie hebben we tradities om ons aan te passen als het kwik daalt.

Vandaag ga ik mijn advies met u delen dat al generaties lang in mijn familie wordt getest:

Zorg voor een stabiele temperatuur in de kamer

Nu het koude weer begint, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de babykamer een constante temperatuur behoudt, idealiter tussen de 18 en 20 graden. Ernstige temperatuurschommelingen in de slaapkamer kunnen de slaap verstoren en het risico op verkoudheid vergroten.

Lucht vochtigheid

Tijdens de wintermaanden kan de lucht in de slaapkamer droog worden, waardoor de babyhuid uitdroogt, de luchtwegen geïrriteerd raken en bronchitis ontstaat. Het is daarom belangrijk om een ​​goede luchtvochtigheid in de slaapkamer te behouden. Mijn moeder zette gewoon een grote kom water bij de radiator, die ze regelmatig verschoonde.

Kleed de baby aan om te slapen

Als u uw baby te veel aankleedt, gaat hij zweten, terwijl als u hem te weinig aankleedt, hij wordt blootgesteld aan de kou en de kans groter wordt dat hij ziek wordt. Wanneer de kamertemperatuur tussen de 18 en 20 graden ligt, is het ideaal om hem in een romper met lange mouwen, een warme pyjama en een slaapzak te stoppen.

Om je te begeleiden en te weten hoe je de baby moet aankleden op basis van de temperatuur in zijn kamer, geef ik je hieronder een kleine, eenvoudige handleiding !