| Cyrielle Poirot

Wanneer baby in een montessoribed leggen?

Ik deel met jullie een bericht ontvangen van Marylin B., moeder van een 5 maanden oud klein meisje. Dit is wat ze schreef:

"Hallo,
Ik heb advies nodig over het kajuitbed. Mijn kleine meid wordt 5 maanden oud, binnenkort beginnen we haar te laten wennen aan het slapen in haar kamer en ik wilde een kajuitbed plaatsen. Ik hoor veel dingen: niet eerder dan 12-18 maanden of wanneer ik wil.... Dus ik weet niet echt wat ik moet doen en ik ben helemaal de weg kwijt. Kunt u mij helpen, welk type Montessori cabinebed is geschikt? Zo ja, vanaf welke leeftijd? Bij voorbaat bedankt."

Als moeder begrijp ik volledig de vragen van Marylin over het kiezen van een slaapcabine voor haar 5 maanden oude dochter terwijl ze zich voorbereidt om in haar eigen kamer te gaan slapen. Ik heb zelf verschillende meningen gehoord toen mijn dochter ongeveer dezelfde leeftijd had, sommigen adviseerden te wachten tot 12 of 18 maanden, terwijl anderen zeggen dat je je kind in een montessoribed kunt leggen wanneer je maar wilt... hoe je de beste beslissing neemt voor ons kind ?

De ideale leeftijd om over te stappen naar een Montessori kajuitbed varieert afhankelijk van de ontwikkeling van elk kind. Hoewel sommige deskundigen adviseren om te wachten tot het kind ongeveer 12 of 18 maanden oud is, kiezen veel ouders eerder, in de eerste maanden, zonder problemen voor een Montessori-cabinebed.

Mening van ouders over het Montessori kajuitbed

Daarom deel ik hieronder enkele concrete feedback met jullie van ouders die gekozen hebben voor een Montessori kajuitbed voor hun kind dat toen nog geen jaar oud was.

Gabriëls mening:

We hebben altijd een bed op de grond gehad, ze slaapt daar 's nachts sinds ze 8 maanden oud was
En we leggen poolnoedels onder het hoeslaken om "een barrière te vormen" door toegang tot de bodem van het bed vrij te laten zodat ze op haar gemak kan gaan liggen. 🙂
Ik zeg niet dat het "de beste methode" is, maar het past bij ons
En beveilig natuurlijk de kamer in geval van nachtelijk ontwaken, zelfs als we een camera hebben.

Melanie's recensie:

Mijn zoon slaapt 's nachts in zijn kajuitbed sinds hij 5 maanden oud was, hij werd 6 maanden oud en alles is in orde. Hij is een keer uit bed "gevallen", maar hij heeft een klein matras voor zich, dus hij heeft er geen last van gehad.
Het heeft veel ruimte en des te beter omdat het veel beweegt. En als hij moeite heeft om in slaap te vallen of als hij niet lekker is of gewoon voor de ochtendknuffel kruipen we in zijn bed en dat is geweldig.

Jessica's recensie:

Hier een kajuitbed voor de grote sinds hij 5 maanden oud was en de kleine 8 maanden oud (hij bleef langer in onze kamer om te voorkomen dat hij zijn broer 's nachts wakker zou maken) geen probleem voor beiden. We hebben er een dik tapijt van IKEA voor gelegd en nikkel. Mijn oudste is bijna 4 jaar oud en de jongste is 1 jaar oud en geen van beiden is ooit uit bed gevallen.

Deborahs mening:

Mijn zoon slaapt al sinds hij 9 maanden oud was in zijn kajuitbed en ik heb er absoluut geen spijt van. Tegen de muur met aan de andere kant een slagboom en desnoods onderaan. Er zit niets in behalve misschien een worst zodat de baby niet tegen de muur zit. Hij kreeg autonomie en ik kreeg slaaptijd 🤣 Hij is vandaag 2 jaar en 3 maanden oud. 😊

Aurélie's mening:

Mijn zoontje heeft er vanaf 5 maanden in geslapen en nooit problemen gehad. Juist in de periode dat hij leerde lopen kwam hij een beetje uit bed maar keerde er bijna vanzelf weer in terug. Hij had altijd rustige nachten en onafhankelijke slaap 😊

Samia's recensie:

Mijn dochter heeft altijd in een bed op de grond geslapen.
Ze is nooit gevallen.
Daar ben ik van plan haar in haar kamer met een kajuitbed te zetten, ze wordt dan een jaar oud.

Eva's recensie:

Mijn zoon ging met 7 maanden van co-slapen naar een kajuitbed en hij slaapt heel goed, ik heb alleen een verwijderbare barrière geplaatst om te voorkomen dat hij door de opening valt omdat hij veel beweegt. Hier is een foto van zijn bed dat hier op lelitcabane.fr is gekocht

Wat zijn de tekenen die ons vertellen dat de baby klaar is om naar een Montessori-bed te gaan?

Hier is bijvoorbeeld het delen van ervaringen van Julie:
"Voor ons was het teken dat hij in het co-slapen veel wakker werd door ruimtegebrek, hij liep overal tegenaan. Maar we begonnen eerst met dutjes zodat hij 1 maand voor vertrek vertrouwd raakte met zijn bed. 'Zet de nacht in' daar.'

Bij het nemen van deze beslissing is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van uw kind. Zorg ervoor dat het cabinebed dat u kiest, voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Pas op voor grote merken, die nu ook marktplaatsen zijn en die producten verkopen waarvan ze de kleur nog nooit hebben gezien... Bij Le Lit Cabane profiteert u van kwaliteitsproducten, maar ook van een responsieve klantenservice die tot uw dienst staat. 99% van onze klanten is tevreden en beveelt ons aan.

Onthoud dat elk kind uniek is en dat u als ouder de beste persoon bent om de behoeften en capaciteiten van uw kind te kennen. Vertrouw op uw instinct en neem de beslissing die het beste lijkt voor uw veiligheid en welzijn.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor u zal zijn bij uw reflectie op het Montessori-cabinebed. Stel me gerust andere vragen als je ze nodig hebt. Ik ben hier om u te ondersteunen in deze belangrijke fase van het leven van uw kind.

Cyrielle

Vond je dit artikel leuk? Heeft u een vraag of wilt u uw ervaring delen?

Laat een reactie achter!