| Cyrielle Poirot

Tips van mijn moeder voor een grote voorjaarsschoonmaak in de kamer van je kind!

Eindelijk is de lente daar en daarmee ook de onweerstaanbare wens om het huis een make-over te geven. Vandaag deel ik de tips van mijn moeder voor het reorganiseren van de kamer van je kind!

1. Sorteer- en schoonmaakoperatie met muziek

Voor mij gaat er niets boven een goede afspeellijst om van de voorjaarsschoonmaak een leuke tijd te maken.

Gewapend met microvezeldoekjes, een emmer en sorteerbakken verklaar ik de oorlog aan de rommel en de massa speelgoed die hier niet meer thuishoort!

Hier is mijn waterdichte methode voor het sorteren van games

Mijn methode is vrij eenvoudig maar effectief, en ik ben blij om deze met je te delen.

  • Eerst halen we al het speelgoed eruit.

Ja, je leest het goed, allemaal . Hierdoor kunt u echt zien wat de ruimte binnendringt en de balans opmaken.

  • Evalueer vervolgens wat niet langer geschikt is voor hun leeftijd of interesses.

Ik raad je aan om het alleen te doen, want sorteren met je kind in de buurt is een behoorlijk moeilijke uitdaging (of je bent, in tegenstelling tot mij, extreem geduldig en een meester in de kunst van het onderhandelen!).

  • Eenmaal gesorteerd, classificeer ik het speelgoed in drie categorieën

Die om weg te geven , die om te verkopen en die om te bewaren voor het volgende broertje of zusje. Hiervoor gebruik ik opbergbakken voor donaties en verkoop, en een grote krat van Ikea die ik op zolder gebruik om schatten in te bewaren.

Met deze methode kunt u niet alleen de woonruimte van uw kind opruimen, maar ook een ecologisch verantwoorde aanpak initiëren door speelgoed een tweede leven te geven.

2. Verwen het meubilair

Het voordeel dat je alles eruit haalt om te sorteren en dat de kasten en meubels leeg zijn. Dus maak ik van de gelegenheid gebruik om alles schoon te maken met lauw water en een beetje Marseillezeep. Ik laat het luchten zodat alles helemaal droog is en zet alles weer op zijn plaats.

Dus vaarwel tegen stof en andere lekkernijen die zich in laden en planken verstoppen!

3. Dag winter, hallo zomer ☀️

Geen donsjassen en hoeden meer! Het is tijd om je voor te bereiden op de komst van lichte outfits.

Met slimme opbergoplossingen zoals opbergzakken of transparante bakken in verschillende maten sorteer ik winterkleding en maak ik daar ruimte voor voor het zomerseizoen.

Bovenal kan ik hierdoor de balans opmaken van wat er ontbreekt, wat goed gaat, wat er midden in de zomer nodig zal zijn, enz. Ik spreid ook mijn uitgaven en het heeft een reële impact op mijn mentale belasting.

4. Denk opnieuw na over de slaapkamer van uw kind

De lente is ook een kans om de slaapkamer van uw kind opnieuw te bekijken. We leven niet op dezelfde manier in de winter en de zomer, activiteiten binnenshuis zijn niet hetzelfde en uw kind is gegroeid, dus zijn behoeften zijn geëvolueerd.

In de slaapkamer van mijn kinderen creëer ik graag speciale ruimtes: een speelruimte met een vloermat , een leuke fauteuil en toegankelijke opbergbakken zodat ze hun speelgoed kunnen kiezen en gemakkelijk kunnen opbergen. Zoals je weet stimuleert dit allemaal de autonomie en creativiteit!

5. De finishing touch: het decor

Ten slotte verander ik graag elk seizoen de inrichting van mijn kinderkamer.

Je hoeft niet per se een groot budget uit te geven, bepaalde kleine decoratieve details zorgen voor een gevoel van grote verandering:

Er gaat niets boven een kleine voorjaarsschoonmaak om het nieuwe seizoen te verwelkomen! Deze momenten van het reorganiseren en verfraaien van onze kinderkamers zijn ook een gelegenheid om kostbare momenten met hen te delen.

En jij, wat zijn jouw tips voor de voorjaarsschoonmaak?

Deel uw ideeën met mij en neem contact met mij op als u vragen heeft!

Cyrielle

Vond je dit artikel leuk? Heeft u een vraag of wilt u uw ervaring delen?

Laat een reactie achter!