| Cyrielle Poirot

Van moeder tot moeder: waterdichte gids voor het kiezen van het perfecte cabinebed voor uw kind

Beste ouders,

Ik ben Cyrielle Poirot, moeder van 4 kinderen, waaronder een schattige jongste: Apolline. Na lang zoeken naar het perfecte bed, kocht ik een cabinebed voor Apolline. Daarom dacht ik dat ik de lessen die ik tijdens deze hindernisbaan heb geleerd met jullie wil delen, om jullie tijd te besparen.

Ik hoop dat mijn ervaring je kan begeleiden in dit avontuur, dat, geef ik toe, enigszins verwarrend kan lijken.

Veiligheid voorop: het cabinebed met slagboom

De dag dat Apolline voor het eerst in haar cabinebed klom, besefte ik hoe essentieel beschermende barrières waren. Zonder hen kan een val sneller gebeuren dan je denkt.

Zorg ervoor dat u een cabinebed kiest met stevige rails en voldoende hoogte om eventuele valpartijen te voorkomen. Om u een referentiepunt te geven, moeten de beugels van het cabinebed een hoogte van minimaal 25 cm hebben. Zoals bijvoorbeeld hier :

Comfort is koning: kies een goed matras

In eerste instantie koos ik voor een heel zacht matras voor Apolline, omdat ik ten onrechte dacht dat dit de beste optie was. Gezien het lichte gewicht geef ik toe dat ik liever in detail naar de prijs dan naar de kwaliteit heb gekeken. Ik zei tegen mezelf dat ik het later zou veranderen en dat ze het niet echt zou beschadigen. Toen ze begon te klagen over een slechte rug en niet goed sliep, besefte ik mijn fout.

Een goed matras moet voldoende ondersteuning bieden en tegelijkertijd comfortabel zijn. Neem de tijd om een ​​matras te kiezen die perfect bij uw kind en zijn cabinebed past.

Ideaal is om een ​​cabinebed te kiezen met een bijpassend matras . U kunt er dus zeker van zijn dat het perfect aangepast zal zijn aan de afmetingen van het door u gekozen cabinebed en dat het speciaal ontworpen is voor de vorm van kinderen.

Sterkte en duurzaamheid: de houtkeuze

Zoals u weet is het cabinebed voornamelijk gemaakt van hout. De keuze van dit materiaal is cruciaal voor de duurzaamheid ervan.

Ik heb voor Apolline gekozen voor een massief houten bed en ik ben blij om te zien dat het na verloop van tijd stand houdt. Een kinderkamer moet leven, en wij zijn hier niet om hem ervan te weerhouden plezier te hebben.

Vergeet niet dat het bed bestand moet zijn tegen springen, spelen en al het andere dat je kleine avonturier ermee kan gooien. En als hij groter wordt, zullen vrienden en neven en nichten in zijn kamer komen spelen. Kies dus voor kwaliteit.

Je kind wordt (snel!) groter: evoluerend cabinebed

De grootte van het cabinebed en de mogelijkheid om mee te groeien met uw kind zijn twee aspecten die u niet mag verwaarlozen. Ik had aanvankelijk voor Apolline een groot tweepersoonsbed gekozen, in de veronderstelling dat ze daarin zou groeien.

De enorme omvang van het bed bleek echter omslachtig. Daarom heb ik gekozen voor een schaalbaar model dat met haar meegroeit zonder alle ruimte in haar kamer te monopoliseren. Ik kan daarom één en twee barrières wegnemen, afhankelijk van hun behoeften en wensen. Ik vind het erg belangrijk dat een bed een aantal jaren meegaat.

Uiteindelijk is het kiezen van een cabinebed een echt en mooi avontuur. Dit gebeurt op een cruciaal moment in het leven van ons kind en we willen de dingen goed doen.

Cyrielle

Vond je dit artikel leuk? Heeft u een vraag of wilt u uw ervaring delen?

Laat een reactie achter!