| Cyrielle Poirot

7 redenen waarom uw kind dol zal zijn op zijn cabinebed

Beste ouders,

Ik ben Cyrielle, oprichtster van deze site, moeder van vier kinderen en ondernemer in hart en nieren. Tijd is kostbaar voor mij en elk moment telt. Met Vincent hebben we een redelijk efficiënte familieorganisatie, maar soms stapelen de dingen zich op en voel ik me nog steeds overweldigd.

Om u kostbare tijd te besparen, wilde ik vandaag mijn ervaring met de aanschaf van een cabinebed voor mijn jongste met u delen, lang voordat ik deze site oprichtte. Het was een reis om de waarheid uit de onwaarheid in de jungle van het internet te halen.

In dit artikel dus geen onzin, alleen de essentie om u te begeleiden bij uw keuze.

De beslissing: waarom een ​​cabinebed?

Mijn eerste advies is: luister naar je instinct. Toen ik voor het eerst een cabinebed zag, wist ik dat dit precies was wat ik wilde voor mijn kind. Deze bedden bieden een ruimte die zowel veilig is als de verbeelding stimuleert, wat essentieel is op hun leeftijd. Dat is wat mij overtuigde.

De keuze: veiligheid boven alles

Bij de aanschaf lag mijn focus op veiligheid.

Dit is cruciaal bij het kiezen van een cabinebed. Ik heb urenlang online recensies gelezen, materialen, stabiliteit, hoogte... vergeleken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een massief houten cabinebed , met verwijderbare veiligheidsbarrières. Ik zorgde ervoor dat het hout goed geschuurd was om splinters te voorkomen en dat alle hoeken goed afgerond waren om verwondingen te voorkomen.

Installatie: een moment om te delen met uw kind

De installatie was een uniek moment, vol spanning. Ik heb mijn dochter betrokken bij de installatie, waardoor zij feedback kon geven over de indeling van het cabinebed in haar kamer en de inrichting.

De kleurkeuze voor het bedhemeltje , de slinger, het beddengoed enz... Het was een leuke manier om haar te leren hoe belangrijk het is om voor haar persoonlijke ruimte te zorgen en een uniek moment te beleven dat je alleen met haar deelt! Ik hoop dat ze het zich herinnert, want voor mij was het een geweldige ervaring. Ze wordt groter, mijn jongste is geen baby meer en weet wat ze wil!

Elke dag: vredige nachten en een kokende fantasie

Sinds het cabinebed is geïnstalleerd, slaapt Apolline als een engel en brengt ze uren door met spelen, terwijl ze zich voorstelt dat ze in een hut midden in het bos of in een tipi is met de Indianen! Ik denk absoluut dat het van groot belang is om haar bij deze keuze te betrekken. Ze is trots op haar bed, vindt haar kamer mooi en voelt zich echt in haar wereld als het tijd is om naar bed te gaan.

Dit bevestigde voor mij dat het cabinebed meer is dan alleen een bed, het is een speelruimte, een plek die de ontwikkeling van de verbeelding bevordert, maar ook een hoek waar het rustig kan zijn waar het kind zichzelf alleen wil vinden.

Evolutie: opgroeien met het cabinebed

Een ander aspect dat ik leuk vond aan het cabinebed is het aanpassingsvermogen en, afhankelijk van het model, het vermogen om tegelijkertijd met ons kind te evolueren.

Een cabinebed kan gebruikt worden tot 10 jaar.

  • Verstelbare poten : Sommige cabinebedden hebben verstelbare of verwisselbare poten, wat betekent dat het bed met uw kind kan “meegroeien”.
  • Cabinebedden met verwijderbare barrières : praktisch om uw kind in het begin gerust te stellen, maar pijnlijk als hij groter wordt! Kies voor een cabinebed met verwijderbaar hek, zodat u keuzevrijheid heeft.
  • Een neutraal, tijdloos ontwerp dat past bij alle fasen van de kindertijd, waardoor het niet meer nodig is om de slaapkamer te vaak opnieuw in te delen.

Personalisatie: maak van uw slaapkamer een unieke ruimte

Ook het kajuitbed biedt vrijwel eindeloze aanpassingsmogelijkheden!

Sommige ouders kiezen ervoor om een ​​tweedehands cabinebed te kopen en samen het hout van het bed opnieuw te schilderen. Kies dan voor een mooi hutlaken , gordijnen en zelfs lichte slingers .

Voor mij heeft het er echt toe bijgedragen om van de kamer een unieke en persoonlijke ruimte te maken die de persoonlijkheid en smaak van mijn kind weerspiegelde. Bovendien kan het cabinebed worden aangepast en herschikt naarmate uw kind groeit en zijn of haar interesses veranderen.

Het (echte) rendement op de investering: het geluk van uw kind

Uiteindelijk was de aanschaf van een cabinebed een investering van tijd en geld, maar de glimlach op het gezicht van mijn kind was elke cent en minuut waard. En hoewel het een persoonlijke beslissing is, ben ik ervan overtuigd dat het een prachtig cadeau is voor onze kinderen!

Vond je dit artikel leuk? Heeft u een vraag of wilt u uw ervaring delen?

Laat een reactie achter!